Želim započeti / poboljšati poslovanje. Kako mi Bones može pomoći?

čitanja

Poticaji za mlade i njihovo prvo radno iskustvo

By Gordana Kostić

Ako ste završili jednu edukacijsku epohu svog života i odlučili svoje stečeno znanje primijeniti u praksi, a ne znate odakle krenuti, onda je ovaj post za vas. Ovo prijelazno razdoblje olakšali smo vam tako da smo prikupili aktualne informacije koje će vam svakako biti od koristi.

Provjereno rješenje koje je uspješno pomoglo mnogim poduzetnicima
u startu i razvoju svog biznisa.

PREUZMITE POSLOVNI PLAN

Tragikomična situacija s korona virusom unazadila je ekonomiju i gospodarstvo. Neizvjesnost oko traženja novih radnih mjesta  sve je veća.

No, dobra vijest je ta što ni stari lisci poduzetništva nikad nisu bili u takvoj situaciji. Kada promatrate sa strane, čini vam se da "pucaju u prazno" tražeći spasonosno rješenje za dotadašnju "zlatnu koku".

Ukratko - dogodio se jedan veliki reset. I kao takav, stvorio je priliku nekim novim klincima na sceni da izgledaju ozbiljno i poduzetno. Stvorile su se i neke druge grane djelatnosti. A i već neki uporni klinci nakon 10 - 15 godina predanog rada stvorili su poslovno carstvo.

Stoga, ako već sad u sebi osjećate poduzetnički duh i želite se otisnuti u poduzetničke vode, HZZ je spreman podržati vašu odluku s potporom za samozapošljavanje u iznosu do 100.000 kn.

 

Poticaji za samozapošljavanje

Osnovni uvjet je da ste prijavljeni u evidenciju Zavoda, potom da imate izrađeni profesionalni poslovni plan i da ste izvršili sve aktivnosti, dostupne u nadležnom područnom uredu/službi (radionica za samozapošljavanje, individualno savjetovanje i sl.) kod savjetnika za samozapošljavanje.

Potpora traje 24 mjeseca, od čega prvih 12 mjeseci se odnosi na pravdanje potpore, a preostalih 12 mjeseci na održavanje poslovnih aktivnosti uz samostalno podmirivanje doprinosa.

Dobro je znati da Vam HZZ osigurava stručnu pomoć u svojim područnim uredima. Njihovi savjetnici za samozapošljavanje spremni su vam dati sve potrebne informacije o aktivnostima vezanim za realizaciju poduzetničke ideje te vas uputiti na besplatne i druge edukacije.

Tu, također, možete dobiti i informacije o drugim davateljima potpora kao i povezivanje svih sudionika na lokalnom tržištu rada (npr. HOK, HGK, razvojne agencije, itd.)

Zahtjevi za dodjelu ove potpore zaprimaju se najkasnije do 31.10.2020., odnosno do iskorištenja sredstava, a sve podrobnije informacije možete saznati ovdje .

 

Moje prvo radno iskustvo

Ako ste od onih koji svoje prvo radno iskustvo ipak žele odraditi u nekoj već postojećoj tvrtci, HZZ će vas podržati u tom nastojanju i to - s potporom za zapošljavanje za stjecanje prvog radnog iskustva odnosno pripravništva.

Spomenuta se dodjeljuje poslodavcima kao državna potpora za zapošljavanje ukoliko obavljaju gospodarsku djelatnost ili javnim službama u obliku poticaja koji nema obilježja državne potpore za zapošljavanje.

Pod stjecanjem prvog radnog iskustva podrazumijeva se prvo zapošljavanje u stečenoj obrazovnoj razini, a na poslovima vezanim uz poslove stečenog zvanja.

Ova mjera traje 12 mjeseci i do daljnjeg je aktualna.

Detaljnije o njoj pročitajte ovdje .

HZZ vam omogućuje kombiniranje ovih dviju potpora
no za pojedinosti oko toga predlažemo vam da se
osobno obratite njihovim stručnim savjetnicima.

 

Pokreni svoj posao

Odlučite li se za pokretanje vlastitog posla, uvelike će vam pomoći savjeti u našem vodiču za samozapošljavanje, a tu je i predložak poslovnog plana. Poslovni plan je, ako niste znali, temelj vašeg poslovanja i ideje koju razvijate. Sadrži sve bitno na jednom mjestu zaključno s informacijama koje trebate prezentirati suradnicima i / ili investitorima.

Jeste li znali da u Hrvatskoj postoji gotovo 50 poduzetničkih inkubatora, mjesta gdje možete pronaći svoju priliku da započnete poduzetničku priču?

startup inkubator

Ukoliko ste inovativni i autor ste neke originalne ideje zasigurno će vam biti zanimljiva priča o startupovima u jednom od naših blogova - Što je startup i zašto je zanimljiv poduzetnicima?

I na kraju, ne zaboravite da je kamen temeljac uspješnog poslovanja svakog poduzetnika dobro postavljena izjava o viziji i misiji, koja se rađa s poslovnom idejom i prati ga tijekom čitavog poslovanja.

Naša misija je pokrenuti rast vašeg biznisa. Koja je vaša?

PORAZGOVARAJMO

Tagovi: samozapošljavanje, potpore, potpore za samozaposljavanje, potpora za mlade, prvo radno iskustvo, mladi poduzetnici

Pripremite se za poslovni uspjeh!

Iako ste na samome početku, svijet to ne treba znati. Dajemo svoj mali doprinos kao smjernicu otkuda početi i kamo krenuti.

Knjiga_model_biznis_plan_2